COA

Hva er COA? (Certificate of authenticity)

Et ekthetssertifikat (COA) er et segl eller et lite klistremerke på ett bilde, drakt eller andre memorabilia for vår del.

Spesielt i verden av datamaskiner, kunst og sport er dette vanlig å bruke, det er vanligvis et segl på et bestemt produkt som er laget for å dokumentere at varen er autentisk, altså ekte i forhold til beskrivelsen.

COA er mest kjent i kunstverdenen. Vanligvis vil en gyldig COA for et kunstverk inneholde spesifikke detaljer om kunstverket som når og hvordan det ble produsert, navnene på personer eller selskaper som er involvert i kunstverkets produksjon, arbeidets eksakte tittel, dimensjonene i kunsten og navnene av referansebøker, magasiner eller lignende ressurser som inneholder enten spesifikk eller relatert informasjon om enten det kunstverket eller kunstneren.

COA skal også angi kvalifikasjoner og fullstendig kontaktinformasjon til den enkelte eller enheten som utstedte sertifikatet med sin eller firmaets fullstendige og nåværende kontaktinformasjon.

COA har vært et objekt for mye kontrovers på grunn av online auksjoner der nettsteder og selgerne gir ut falske sertifikater på ektheten og markedsfører eller selge sine kunstverk, drakter, bilder, memomrabilia som ekte.

Nedenfor beskrives hvordan du i beste fall kan skille forskjellen og beste praksis for forbrukerne å identifisere et ekte sertifikat fra en falsk.

 

COA er ofte brukt på internett auksjon nettsteder for å gi "bevis" at signaturen på et signert element er ekte.

Imidlertid er det allment anerkjent at de fleste av disse COA er ganske enkelt blitt produsert av falske selgere for å oppmuntre kjøperen til å kjøpe falske gjenstander.

I nesten alle tilfeller er disse COAene verdiløse og har ingen sporbarhet.

Det er som vist at rundt 90% av COA er utstedt av disse selgerne ikke engang har kontaktinformasjonen til personen som selger varen, eller hvis de gjør det, er de ofte feil eller har adresse på et selskap som lenge har forsvunnet.

 

Enhver COA har ingen verdi i det hele tatt med mindre den har fullstendig kontaktinformasjon til utstederen.

Det er et lovbrudd i henhold til svindeloven 2006 (seksjon 7) for å opprette eller bruke et COA ved salg av en autograf eller lignende gjenstander.

En person er skyldig i en forbrytelse dersom han lager, tilpasser, forfalsker eller tilbyr  å levere en artikkel- å samtidig vite at den er utformet eller tilpasset for bruk i forbindelse med eller i forbindelse med bedrageri.

Med andre ord, hvis selgeren tilbyr feil med en COA, begår han / hun mer enn ett lovbrudd, og lovbruddene ved å utstede en COA alene er et mulig 12 måneders fengsel.

Bli med i vårt nyhetsbrev